Maatjes in Oudewater

Oudewater sluisMomenteel zijn er 5 maatjes actief in Oudewater!

Betrouwbaar

Nieuwe maatjes hebben eerst een kennismakingsgesprek en doen een korte inleidende pré-learning. Om te kunnen starten, en te worden gecertificeerd, volgen ze daarna een 3-daagse training over schuldhulp en hoe je iemand daarin met wijsheid kunt ondersteunen. Als voorwaarde voor het behouden van hun certificatie nemen zij regelmatig deel aan bijscholingscursussen. Uiteraard zijn zij met een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) gescreend op betrouwbaarheid.

Wij vinden het belangrijk dat hulpvragers zich bij ons veilig voelen. Daarom wordt er veel belang gehecht aan het privacy-aspect. Er is een gedragscode / klachtenprocedure opgesteld. Deze is te downloaden via deze link. Ook zijn een klachtenfunctionaris en een vertrouwenspersoon benoemd, te bereiken via email bestuur@schuldhulpmaatjeoudewater.nl.

Een SchuldHulpMaatje neemt het werk van professionele hulpverleners niet over, maar vult het aan en ondersteunt het. Indien nodig zal het maatje doorverwijzen naar de juiste instantie. De grote meerwaarde van een maatje is dat hij/zij tijd heeft. Voor een kop koffie aan de keukentafel en een goed gesprek. Om te helpen met het invullen van ingewikkelde formulieren. Eventueel mee te gaan naar de rechtbank of de Sociale Dienst van de gemeente.

Nationaal Fonds Kinderhulp

Schuldhulpmaatje Oudewater heeft tevens oog voor de kinderen uit gezinnen in moeilijke financiële situaties. Aanvullende ondersteuning wordt in bepaalde gevallen ontvangen van het Nationaal Fonds Kinderhulp.
www.kinderhulp.nl